Verliefd!

IMG_2867.JPG

Valentijn! Verliefd!  Meer woorden hoeft dat eigenlijk niet. Dit gloednieuwe prentenboek is het perfecte cadeauboek voor 14 februari. Voor al wie stiekem verliefd is, klein of groot.

Is Lowie nu echt verliefd? Vast wel! Hij huppelt. Op wie dan? Alle kinderen uit de buurt zijn mega-nieuwsgierig… Ze vuren de ene vraag na de andere op Lowie af en volgen hem op de voet. Lowie wordt er kribbig van, maar hij lost niets. Helemaal niets. Tot de bonte bende plots een ander slachtoffer voor hun vragen vindt en Lowie… die kan in alle rust met Mira op een bankje zitten. Want ze zijn verliefd. En dat is hun geheim….

Een prachtig wit canvas als vertrekpunt, zowel op de cover als binnenin. Zo gaat alle aandacht naar de fijne, beweeglijke illustraties van Jan Van Lierde. Ze zitten vol details en printjes, in aardetinten, met hier en daar een toets van groen en olieblauw. Sober want enkel de personages (die gekke bende kinderen met hun al even gekke bijnamen) dartelen over de pagina’s. Ze imiteren elkaars bewegingen en schuiven in een steeds groter wordend rijtje over de pagina’s. Speels, vol verwondering en vooral super-nieuwsgierig. Ze sluiten enorm goed aan bij de al even vlotte en ritmische tekst van Sefan Boonen. De dialogen huppelen net als Lowie over de pagina’s. Heen en weer. Tot het stil wordt, en er enkel tijd is voor die ene kus. Zalig toch.

Ik ben ook verliefd. Op dit boek!

Verliefd (Auteur: Stefan Boonen – Illustrator: Jan Van Lierde – Van Halewyck – 2017)

Advertentie

Een gedachte over “Verliefd!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: