Klaas Vaak is boos

Credits foto Maaike Debels

Ken jij het zandmannetje? Wat als die plots geen zin meer heeft om te werken? Wrijf het zand uit je ogen en ontdek het in dit dromerige voorleesverhaal…

Klaas Vaak is boos. Hij is het beu om te wachten tot kinderen willen slapen gaan om zijn slaapzand rond testrooien. Bas blijft altijd lezen in bed, Liena wil wat langer met haar poppen spelen. Het zandmannetje is de wanhoop nabij. Hij besluit om de dromen voor zichzelf te houden vanaf nu. Na een slapeloze nacht zijn de kinderen veel te moe. Ze kunnen niet rekenen of naar verhalen luisteren. Zelfs spelen in de pauze lukt niet meer. Ze besluiten een brief te schrijven naar Klaas Vaak en sturen die met ballonnen de sterrennacht in. Zullen ze Klaas Vaak op tijd terug wakker krijgen?

Wat een schattig, grappig bedtijdverhaal. Boordevol humor, fantasie en verbeelding. Stel je voor dat je plots niet meer slapen kan. Dan ben je moe, humeurig en heb je geen zin meer in spelen of dromen of andere leuke dingen. Wedden dat met dit komische verhaal kleuters graag naar bed gaan?

De illustraties van Mayon Middeljans zijn net zo toverachtig. Vol detail, er is vanalles te zien op de platen (lieve hartjes op de enveloppes, potjes vol sterrenstof, verloren potloden tussen de schoolbanken). De humor en expressie spatten van de pagina’s af en maken de personages extra herkenbaar. Haar kleurgebruik is bont, ze kiest voor vrolijke, uitbundige tinten en geeft ook de nodige aandacht aan actie en magie. Wat een fijn prentenboek voor kleine dromers!

Klaas Vaak is boos (Auteur: Susan Wallenburg – Illustrator: Mayon Middeljans – Clavis – 2021)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: