Beloofd is beloofd, Kleine Panda’s

Pandazusjes Jik en Len nemen het niet zo nauw met hun beloftes in dit zalig ontroerend en filmisch mooi voorleesverhaal.

Hoog in de nevelige bergen wonen de rode pandazusjes Jik en Len. Aan mama hebben ze beloofd om altijd samen te blijven, nooit voorbij de dennenboom, naar de bergen te gaan en telkens voor het licht wordt weer thuis te zijn. Dat lukt vrij aardig, tot die ene keer dat Jik het avontuur voelt kriebelen en Len haar achternagaat. Als een luipaard op hun pad komt, gaat alles bijna fout…

Je waant je net in een magisch mooie tekenfilm als je dit boek doorbladert. Het zit vol actie, humor en drukte, net zoals de andere dierenboeken van Rachel Wright en Jim Field. Prettig voorlezend verhaal op rijm, dankzij de vertaalkunsten Bette Westera. De perspectieven in de pagina’s wisselen telkens: volledige overzichtspagina’s, close-ups, stripachtige secties, weidse uitzichten. Je moet het boek ook draaien om bepaalde illustraties goed te kunnen bekijken. De dierenpersonages hebben heel menselijke eigenschappen en worden geportretteerd in warme, herfsttinten (oranje, bruin). Zalig filmisch en warm voorleesboek over familie, beloftes maken (en nakomen) en loslaten.

Meer boeken van Rachel Bright? De walvis wilde meer – Laat maar los, Koala

Beloofd is beloofd, kleine panda’s (Auteur: Rachel Bright – Illustrator: Jim Field – Gottmer – 2024)

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑