Op zoek naar de blauwe wortel

 

IMG_6556.jpg
credits foto Maaike Debels

Ga je mee, je hebt vast zin in een avontuur? Op zoek naar de blauwe wortel! In dit machtig MAXI zoekboek van Sébastien Telleschi.

De opvallend oranje cover (boordevol wortels en grappige konijnen) springt meteen in het oog. Je wil meteen in dit grote (echt grote !) boek duiken. Je gids Pieter Konijn neemt het voortouw en trekt met jou naar een land vol vrolijke konijnen op zoek naar hun heilige Blauwe Wortel (die ze op de een of andere manier steeds kwijt raken). De reis begint in de Prehistorie, de tijd van konijnesaurus rex en tijgerkonijnen met sabel tanden. Daar raken de konijnen in de ban van een prachtige azuurblauwe wortel. Doorheen de geschiedenis blijft het zoeken naar dit lekker sappig blauw kleinood. Van Egypte, het oude Rome, de middeleeuwen, de ontdekking van het Westen, de industriële revolutie en de wereldoorlogen. Je zoekt meteen dus ook in het verleden (en leert stiekem veel bij).

Prachtige kijkplaten vol drukke konijnen, speelse kleuren, humoristische details, steeds ingeleid door een kort stukje tekst. Achterin het boek maak je kennis met een aantal bijzonder cartooneske konijnen, die in elke tijd terug te vinden zijn. Redenen genoeg om steeds weer opnieuw te gaan kijken (en lezen)!

Op zoek naar de blauwe wortel (Auteur en illustrator: Sébastien Telleschi – Leonon Media – 2018)

Advertentie

Een gedachte over “Op zoek naar de blauwe wortel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: