Vriend

Credits foto Maaike Debels

Tegenpolen trekken aan. En dat bewijzen olifant en zebra in dit hartverwarmende prentenboek. Beste vrienden en bijzonder complementair. Een prachtige ode aan een warme, stevige vriendschap.

Al zolang ze weten, zijn olifant en zebra beste vrienden. Van poot tot snuit: dikke vrienden. Met heel hun hart: echte vrienden. Toevallig houdt de een van muziek en de ander van dansen. Olifant is dol op verstoppertje en zebra vindt het zalig om te zoeken. Samen reizen ze stiekem tot helemaal aan zee en ze helpen elkaar (en anderen) bij moeilijke vragen.

Wat een droom van een vriendschap. Olifant en zebra zijn verschillend en trekken toch altijd aan hetzelfde zeel. Zelfs ruziemaken kunnen ze als de beste. Hun band is oprecht, hecht en bijzonder innig. Ze stralen hun levensvreugde, humor en zorgzaamheid uit, naar elkaar en naar alle dieren in hun omgeving.

Het duo Stefan Boonen en Jan van Lierde heeft al heel wat mooie samenwerkingen opgeleverd. Zo was er het prentenboek Verliefd waar ze een vlag en wimpel voor kregen en de prachtige reeks voor eerste lezers Veer. Ook dit keer kent hun samenwerking een ongekende hoogte. Er zit enorm veel humor in het subtiele spel tussen tekst en beeld.

De korte, krachtige tekst van Stefan Boonen wordt heel natuurlijk aangevuld door de speelse, warme illustraties van Jan Van Lierde. Hij geeft olifant en zebra hun typische karakter en hebbelijkheden. Ze vinden elkaar in straffe grapjes, komische situaties en vermakelijke avonturen. Kleine, fijne detailtekeningen op een witte achtergrond worden afgewisseld met full-page scènes. Allemaal barstensvol expressie, beweging, emoties. Soms uitbundig, soms ingetogen, in warme kleuren.

Het ideale cadeau voor je beste vriend! Een feest om samen van te genieten.

Vriend (Auteur: Stefan Boonen – Illustrator: Jan Van Lierde – Pelckmans – 2022)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: